Katz Sándor: Matematika Versenyfeladatok
A Fejér Lipót matematikaverseny feladata

1987-2006

 

A 20 év feladatsoraiból egy igen gazdag, a tehetséggondozásban kiválóan alkalmazható anyag. Nagymértékben segítik az érettségire és a versenyekre való készülést a feladatokra adott második, harmadik megoldások és a megoldásokhoz fűzött megjegyzések.

A feladatgyűjteményt úgy szerkesztettük, hogy a lehető legnagyobb mértékben alkalmas legyen arra, hogy a tanulók önállóan használhassák. A legcélravezetőbb az, hogy az egyes feladatsorokat 3 óra alatt oldják meg. Ahhoz, hogy a teljesítményüket ellenőrizni tudják, a megoldásokhoz pontozási útmutatót is adunk. Minden feladatsor 100 pontos.

A matematikatanárok munkáját is jelentős mérétékben segíthetik ezek a feladatsorok. Második osztálytól már a tehetségesebb tanulók felkészültségének mérésére használhatók. Egy-egy szakköri foglalkozás témája lehet egy feladatsor, vagy a fakultációs csoportok tananyagához jelenthet változatos gyakorló feladatokat. A tanórai felhasználást segíti a feladatok tematikus besorolása. A részletesen kidolgozott megoldások révén arra is alkalmas lehet, hogy olyan tanulóknak adjuk, akik valamilyen okból nem járnak fakultációra, de szeretnének továbbtanulni.

 

Méret: 22,5 cm x 16 cm

Oldalszám: 352

Ár: 2.000 Ft

  /kengurufuzet/fejerlipot.jpg