Hírek


Prima Primissima díjat kapott Dr. Katz Sándor az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Program tanára. Gratulálunk neki!


Nemzetközi Kenguru Konferencia

2023. október 11-15.

Ohrid, Észak Macedónia

A Kangourou sans Frontières Egyesület éves találkozója minden évben más helyszínen kerül megrendezésre. Az idei, XXXI. találkozót és versenyelőkészítő konferenciát az észak macedón Armaganka-Skopje matematika egyesület szervezte. A konferencia helyszíne Ohrid városa volt. A konferencián 74 ország 160 résztvevővel képviseltette magát. Magyarországot a Matematikai Tehetségekért Alapítvány 4 fővel képviselte. Az idei évben megrendezett találkozó keretén belül lezajlott az éves taggyűlés, amely értékelte a nemzetközi egyesület 2023-as év tevékenységét és a 2023. márciusában lebonyolított kenguru versenyt. A Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen 98 ország közel 6 millió tanulója vett részt. A legtöbb versenyzője Braziliának (918000), Németországnak (827000), Csehországnak (398000), Franciaországnak (305000) és Kazahsztánnak (218000) volt. Magyarországon 30020 tanuló írta meg a versenyt. A taggyűlés döntése értelmében Dél Korea és Vietnám teljes jogú, Botswana, Brunei, Kambodzsa, Kamerun, Kína, Írország, Libanon, Malawi, Ruanda, Szíria, Zambia ideiglenes tag státuszt kapott. A további 25 tagsági kérelmet a 2024-es taggyűlés tárgyalja. Az új tagok felvételével a „kenguru család” tagjainak száma 109.

A konferencia kiemelt feladata volt a 2024. évi verseny feladatsorainak véglegesítése. Ez azt jelenti, hogy minden ország beküldi az egyes versenykategóriákba javasolt feladatokat, majd ezek összesítése után elkészül a javasolt feladatbank, amit egy online felületen minden ország szakmailag értékel. Ezeket összesítve elkészülnek minden kategóriára vonatkozóan az un. „előszelektált” feladatjavaslatok, majd a konferencián a hat munkacsoportban megtörténik a feladatok véglegesítése. A nemzetközi konferencia jó alkalom arra, hogy tapasztalatot gyűjtsünk különböző országok matematika oktatási kultúrájáról, tehetséggondozó tevékenységéről.

A konferencia résztvevői

A konferencia résztvevői

Junior munkacsoport

Junior munkacsoport

Magyar és kazah küldöttség

Magyar és kazah küldöttség


Eredmény elérhető!

Kódot az info@zalamat.hu e-mail címen tudunk kiadni.

Aki az eredménye mellett azt látja, hogy "díjazott", Őt szeretettel várjuk a 2023. április 22-i országos eredményhirdetésen, majd az azt követő állófogadáson.

Az országos eredményhirdetés Budapesten az ELTE TTK Bolyai János termében (Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C épület földszint 821 számú terem) kerül megrendezésre.

Általános iskolásoknak 10.30-tól, középiskolásoknak 13.30-tól.

Meghívót postázzuk az iskolába.

Mindenkinek gratulálunk a szép eredményhez.

Az Eredményhirdetésre behívottak listája:

Általános iskolás diákok

Általános iskolás tanárok

Középiskolás diákok

Középiskolás tanárok

Következő verseny időpontja:


Eredményhirdetésre behívott diákok és tanárok

Általános iskolás diákok

Általános iskolás tanárok

Középiskolás diákok

Középiskolás tanárok


Eredmények

Köszönjük türelmüket az eredmények elérhetőek az alábbiák szerint.

Eredményeket az idei évben is nevezési kóddal lehet megnézni. Ha nem tudja a kódot, elkérheti szervező tanártól vagy e-mailben az info@zalamat.hu címen az iskola, évfolyam és név megadásával. Telefonon nem tudunk kódot kiadni.

Országos és megyei pont és helyezés lista az eredményhirdetés után várható. 

Idei évben végre személyesen adhatjuk át a díjakat. Eredményhirdetés: 2022. április 23. (szombat) ELTE TTK, Bolyai terem.

Az eredményhirdetésre behívott országos első 15  (spec. matematika kategóriában az első 5)  helyezett diákot és első 3 helyezett felkészítő tanárát levélben értesítjük. Az iskolába a szervező tanárnak küldjük meg a díjazottak névsorát.

Mindenkinek szívből gratulálunk az elért eredményéhez.


Kódlap nézegetés: 2022. március 28. (hétfő) – március 30. (szerda)16.00. Itt nem az eredmény látható, hanem azok a válaszok, amiket a diák bejelölt.

Eredmény: 2022. április 1. (péntek)

Az eredmény megnézéséhez a nevezési kódra van szükség. Kérje el iskolában a szervező tanártól. Adatvédelmi okok miatt mindenki csak a saját eredményét láthatja. Emiatt teljes országos és megyei eredménylista nem lesz, csak évfolyamonként olyan lista melyen a szerzett pontok láthatók.

Köszönjük, hogy idén is velünk versenyeztek.