Matematika Nyári Egyetem


 

Matematika Nyári Egyetem

FONYÓD, 2019. június 22 – 29.

 

A Matematikai Tehetségekért Alapítvány az elmúlt évtizedekhez hasonlóan 2019-ben is megrendezi a hagyományos országos matematikatábort, a Nyári Egyetemet. A rendezvényt 7-11. évfolyamos diákoknak 2019. június 22 - június 29-ig (szombattól - szombatig) tartjuk Fonyódon a Balaton Kollégiumban és a Mátyás Király Gimnáziumban (Ady Endre u. 1.). A táborban a határon túli magyar diákoknak is biztosítjuk a részvételi lehetőséget.

A Nyári Egyetem munkarendje:

  • A 75 perces matematikafoglalkozások délelőtt vannak, a nyolc napon összesen 40 óra. A matematikafoglalkozásokat vezető tanárok a tehetséggondozásban nagy tapasztalattal rendelkező, országosan elismert szakemberek vezetik.
  • Délutánonként tartalmas szabadidős programok közül választhatnak a résztvevők. Az 5 szabadidő-szervező pedagógus sokrétű programot kínál a résztvevőknek: sportversenyek, kézműves foglalkozások, kirándulás, strandolás és személyiségfejlesztő foglalkozások.

Egy-egy évfolyamon, a jelentkezések és az első napi szintfelmérés függvényében több csoportban folyik a tehetséggondozás.

A szállás és a foglalkozások helyszíne a jól felszerelt Balaton Kollégium és a Mátyás Király Gimnázium. A táborban teljes ellátást biztosítunk, napi háromszori étkezéssel. Az első nap ebéddel kezdődik és az utolsó nap ebéddel fejeződik be.

A hatékony tehetséggondozó tevékenység biztosítása érdekében tisztelettel kérem az iskolák matematika munkaközösségét, hogy az érdeklődő tanulókra vonatkozóan a mellékelt jelentkezési lapon eddigi teljesítményük, eredményességük, motiváltságuk figyelembe vételével készítsenek egy ajánlási sorrendet, amit eljuttatnak az alapítvány címére.   

A táborba történő felvételről a matematikából elért eredmények, a tanuló iskolájának ajánlása és a befizetés teljesítése alapján döntünk, melyről 2019. május 31.-ig a jelentkezőket írásban értesítjük. A jelentkezési lap itt letölthető. A jelentkezés elfogadásáról az értesítést e-mailben küldjük meg, a jelentkezési lapon megadott e-mail címre. A határidő túllépése a hely elvesztését eredményezheti.

Jelentkezési feltételek:

10.000,- Ft előleg befizetése. Kérjük, hogy a számla megírásához szükséges adatokat
(vevő neve, vevő címe, fizetés módja) is közöljék a jelentkezéskor.

A jelentkezőknek a befizetéshez csekket küldünk, de átutalással is teljesíthető a befizetés a következő számlaszámra: 11749015 - 20032197. (az átutalásnál kérjük jelezni a résztvevő nevét.) A jelentkező későbbi esetleges visszalépése esetén az előleget nem áll módunkban visszatéríteni.

 

A tréning részvételi díja: 50.000,- forint (illetve 165 Euro) amely tartalmazza a szállás, az étkezés, a matematika foglalkozások és a fonyódi szabadidős programok költségeit. Amennyiben az iskolának módjában áll, kérem, támogassák anyagilag a tehetséges tanulóikat azzal, hogy a költségek egy részét átvállalják.

A jelentkezés elfogadása után, a részvételi díj hátralévő részét - az előleg beszámításával- 2019. június 11.-ig kell teljesíteni.

Az EFOP-3.4.4-16-2017-00002 „ A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a Pannon Egyetemen” pályázat keretében az alapítvány 30 matematikából tehetséges diáknak 40.000 Ft ösztöndíjat biztosít, amit pályázat útján lehet elnyerni. A pályázati kiírása itt letölthető. A pályázati adatlap itt letölthető.

Jelentkezési határidő: 2019. május 27.

Matematikai Tehetségekért Alapítvány        

8800 Nagykanizsa, Zrínyi u. 18.       

E-mail:   info@zalamat.hu

Telefon: 93/502-903