GENIUS LOCI DÍJ 2015


NEMZETI KATEGÓRIA

 

  Az evopro csoport budapesti székhelyű nemzetközi mérnökiroda, amely több száz fős, magasan képzett mérnöki szakembergárdájával kulcsrakész ipari megoldásokat szállít, valamint szoftverfejlesztési és mérnöki szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek világszerte az ipar, infrastruktúra, mobilitás, energia és egészségügy területén. Az evopro meggyőződése, hogy szakmai siker és a nemzetközi szintű elismerés elengedhetetlen feltétele, hogy minőségi tudású magyar mérnökök kerüljenek ki az oktatási intézményekből. Az evopro éppen ezért többéves hagyománnyal rendelkezik a kooperációs képzés, a műszaki szakmai gyakorlatok, illetve diplomamunkák szakmai támogatása terén.
        

  Az oktatási célú fejlesztési, szakmai és eszközbeli támogatások, valamint az országos szakmai versenyek támogatása, mint például a felsőfokú oktatási intézmények között évente megrendezésre kerülő országos irányítástechnikai programozói verseny vagy a Kenguru matematikaversenyek. Az evopro nevéhez kapcsolódnak olyan projektek is, mint az evoBox TT Dobozolt Tudás pályázat vagy a Magyar Ökomenikus Segélyszervezettel és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben létrehozott iskolai közösségi szolgálatot támogató internetes portál.

  Kiemelt CSR stratégiáját az evopro a Zipernowsky-Ház program keretén belül végzi, összefogásban az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel, valamint a Magyar Ökomenikus Segélyszervezettel. A Zipernowsky Tudományok és Művészetek Házában a művészeti és műszaki kiállítások mellett általános és középiskolásokkal rendszeres interaktív kísérleti bemutatók során szerettetik meg a reáltárgyakat.

  Mint azt Mészáros Csaba, az evopro csoport elnök-tulajdonosa elmondta: „a jövőben Európában, sőt világszerte továbbra is hiány lesz mérnökökből. Abban, hogy az országban megfelelő szakmai tudással kerüljenek villamosmérnökök, gépészmérnökök és informatikusok a munkaerőpiacra, a későbbi munkaadóknak is  nagy szerepük van. Ennek szellemében az evopro az általános iskolai képzéstől a felsőfokú oktatásig minden korosztály számára biztosít szakmai és anyagi támogatásokat, programokat, melyekkel egyrészről köszönetet mondunk a képzési rendszernek a már kinevelt szakemberekért, másrészről ezzel részt vállalunk az új mérnökdiákok képzésében.

  Az evopro csoportot a Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány (Zalamat) jelölte a Genius Loci Díjra, nemzeti kategóriában. A nagykanizsai alapítvány a matematikai tehetséggondozás köré szerveződött. Fontosnak tartja a hálózatépítést, ennek köszönhetően mára mintegy 800 iskolával áll kapcsolatban. A tehetségpont legismertebb programja a Nemzetközi Kenguru Matematikai Verseny, melynek magyarországi lebonyolításában az evopro csoport  2013-ban vállalt partnerséget, anyagi és informatikai támogatás formájában. Emellett a Zalamat szervezi az Országos Matematikai Versenytréninget, valamint akkreditált, matematikai tehetséggondozásra felkészítő pedagógus továbbképzést is nyújt.