Megyei Középiskolai Matematikaverseny 2021/2022


MEGYEI KÖZÉPISKOLAI MATEMATIKAVERSENY

KIÍRÁSA

2021/2022-s tanév

A „Matematikai Tehetségekért” Alapítvány és a Bolyai János Matematika Társulat Zala megyei Tagozata megyei középiskolai matematikaversenyt hirdet. A verseny ingyenes, melyen részt vehet Zala megye minden olyan középiskolás diákja, akit az iskolája benevez.

Ugyanazt a feladatsort ugyanabban az időpontban négy megye (Somogy, Tolna, Baranya, Zala) diákjai írják, így lehetőség nyílik a régió diákjainak matematikatudásának az összehasonlítására. A technikumok (szakgimnázium, technikum, szakközépiskola) részben más feladatsorral versenyeznek.

 

A verseny célja:                  Lehetőséget adni a megye középiskolásainak, hogy matematikai tudásukat, felkészültségüket megmutathassák, továbbá hozzásegítsük őket a sikeresebb szerepléshez egyéb matematikai tanulmányi versenyeken. A verseny a 11-12. évfolyam esetében válogatóverseny a „Négy megye versenyére” (Somogy, Tolna, Baranya, Zala), melyen az évfolyam 1-6 helyezettjei képviselik Zala megyét.

 

A verseny időpontja:          2021. november 3. (szerda) 14 – 17 óráig.         

 

A verseny helyszíne:           Minden tanuló saját iskolája.

 

A verseny résztvevői:         Bármely intézménytípus nappali tagozatos 9-12. évfolyamos hallgatói.
                                             A gimnáziumok és a technikumok külön feladatsort írnak.

 

A verseny díjazása:            A rendezők külön díjazzák a technikumok (szakközépiskolák) és a gimnáziumok diákjait. A rendezők technikumok esetében minden évfolyamon az 1-3. helyezetteket, gimnazisták esetében pedig az 1 - 6. helyezetteket oklevél és tárgyjutalomban részesítik. A 11 – 12. évfolyam 1 – 6. helyezettjei képviselik Zala megyét a „4 megye versenyen” Pécsett, 2022. január 28 - án.

 

Egyéb tudnivalók:

A versenyen a részvétel ingyenes. A feladatsorokat megyénktől független szakértők állítják össze: 9 – 10. évfolyamét Vincze István (Szeged), a 11 – 12. évfolyamét Róka Sándor (Nyíregyháza). A feladatsorokat a rendezők a jelentkezők számának megfelelő példányszámban eljuttatják az írató iskoláknak. GLS futár 2021. október 22-én (őszi szünet előtt) fogja kiszállítani a csomagot. Az iskolák vezetőit kérjük, hogy a verseny-dolgozatokat az érettségi írásbeli vizsgáknál szokásos módon írattassák meg.    
Kérjük, hogy a dolgozatokra írják rá olvashatóan a nevüket, évfolyamukat, iskolájuk nevét és típusát és a szaktanár nevét. A beadott dolgozatokat a szaktanárok az előzetesen elküldött megoldási mutató alapján kijavítják és a legalább 20%-ot elért dolgozatokat a „Matematikai Tehetségekért” Alapítvány címére 2021. november 19 - ig eljuttatják. A feladatkitűzők irányításával a dolgozatok átnézése után 2021. december 13-ig megállapítjuk a helyezetteket és az eredménylistát és a díjakat eljuttatjuk a téli szünet előtt az iskoláknak.

A diákok jelentkezésükkel hozzájárulnak, hogy az adataikat, beleértve az elért eredményüket a MaTe adatvédelmi szabályzata szerint használjuk. A szabályzat az alapítvány honlapján elérhető.

Jelentkezés:

e-mailben: info@zalamat.hu 2021. október 15 - ig szíveskedjenek elküldeni.


 

>>> A jelentkezési lap letölthető:  Letöltés  <<<