Megyei Középiskolai Matematikaverseny 2023/2024


MEGYEI KÖZÉPISKOLAI MATEMATIKAVERSENY

KIÍRÁSA

2023/2024-s tanév

A „Matematikai Tehetségekért” Alapítvány és a Bolyai János Matematika Társulat Zala megyei Tagozata megyei középiskolai matematikaversenyt hirdet. A verseny ingyenes, melyen részt vehet Zala megye minden olyan középiskolás diákja, akit az iskolája benevez.

Ugyanazt a feladatsort ugyanabban az időpontban négy megye (Somogy, Tolna, Baranya, Zala) diákjai írják, így lehetőség nyílik a régió diákjainak matematikatudásának az összehasonlítására. A technikumok (szakgimnázium, technikum, szakközépiskola) részben más feladatsorral versenyeznek.

 

A verseny célja:                  Lehetőséget adni a megye középiskolásainak, hogy matematikai tudásukat, felkészültségüket megmutathassák, továbbá hozzásegítsük őket a sikeresebb szerepléshez egyéb matematikai tanulmányi versenyeken. A verseny a 11-12. évfolyam esetében válogatóverseny a „Négy megye versenyére” (Somogy, Tolna, Baranya, Zala), melyen az évfolyam 1-6 helyezettjei képviselik Zala megyét.

 

A verseny időpontja:          2023. november 7. (kedd) 14 – 17 óráig.     

 

A verseny helyszíne:           Minden tanuló saját iskolája.

 

A verseny résztvevői:         Bármely intézménytípus nappali tagozatos 9-12. évfolyamos hallgatói.
                                             A gimnáziumok és a technikumok külön feladatsort írnak.

 

A verseny díjazása:            A rendezők külön díjazzák a technikumok (szakközépiskolák) és a gimnáziumok diákjait. A rendezők technikumok esetében minden évfolyamon az 1-3. helyezetteket, gimnazisták esetében pedig az 1 - 6. helyezetteket oklevél és tárgyjutalomban részesítik. A 11 – 12. évfolyam 1 – 6. helyezettjei képviselik Zala megyét a „4 megye versenyen”. Pécs, 2024. január 26.

 

Egyéb tudnivalók:

A versenyen a részvétel ingyenes. A feladatsorokat megyénktől független szakértők állítják össze. A feladatsorokat a rendezők a jelentkezők számának megfelelő példányszámban eljuttatják az írató iskoláknak. A GLS futár 2023. október 27-ig fogja kiszállítani a csomagot. Az iskolák vezetőit kérjük, hogy a verseny-dolgozatokat az érettségi írásbeli vizsgáknál szokásos módon írattassák meg.         
Kérjük, hogy a dolgozatokra írják rá olvashatóan a nevüket, évfolyamukat, iskolájuk nevét és típusát és a szaktanár nevét. A beadott dolgozatokat a szaktanárok az előzetesen elküldött megoldási mutató alapján kijavítják és a legalább 20%-ot elért dolgozatokat a „Matematikai Tehetségekért” Alapítvány címére 2023. november 22 - ig eljuttatják. A feladatkitűzők irányításával a dolgozatok átnézése után 2023. december 15-ig megállapítjuk a helyezetteket és az eredménylistát és a díjakat eljuttatjuk a téli szünet előtt az iskoláknak.

A diákok jelentkezésükkel hozzájárulnak, hogy az adataikat, beleértve az elért eredményüket a MaTe adatvédelmi szabályzata szerint használjuk. A szabályzat az alapítvány honlapján elérhető.

Jelentkezés:

e-mailben: info@zalamat.hu 2023. október 23 - ig szíveskedjenek elküldeni. 


 

>>> A jelentkezési lap letölthető:  Letöltés  <<<